Sagt om biblioteket...

Biblioteket gir varig vekkede sjelsevner.
Inge Eidsvåg

fredag 11. februar 2011

Gro Dahle: Blomsterhandlersken.
Cappelen, 2010.

Dette er historien om Sigrid, 2-barnsmor og kona til Even og som aldersmessig er i slutten av trettiårene. Sigrid vil være noe annet og noe mer enn bare et medlem av en småbarnsfamilie og skilter med at hun er blomsterhandlerske. Det viser seg at det ikke blir enkelt for Sigrid å være hverken blomsterhandlerske, venninne, hustru eller mor, og livskrisen blir et faktum. Sigrids mor forsøker å være til hjelp, men de stadige telefonoppringningene fra henne blir bare en belastning for Sigrid.
Sigrids flukt fra det hele skjer via befriende drosjeturer hvor hun over tid forstår at hun er nødt til å foreta noen vanskelige, men nødvendige valg for å finne tilbake til seg selv, og hvor hun etterhvert finner styrke til å gå videre i livet på en annerledes måte enn tidligere.
Romanen er engasjerende og trist, men forfatteren lar oss bli godt kjent med hovedpersonen noe som gjør dette til en intens og flott leseopplevelse. Boka viser til fulle at ikke alle mestrer tilværelsen like godt til enhver tid og gir leseren god anledning til å forstå seg selv og andre litt bedre. Anbefales!

Jeg vil låne boka

Ingen kommentarer: