Sagt om biblioteket...

Biblioteket gir varig vekkede sjelsevner.
Inge Eidsvåg

onsdag 6. oktober 2010

Født sånn eller blitt sånn? - Det er det store spørsmålet!Harald Eia & Ole-Martin Ihle: Født sånn eller blitt sånn? : utro kvinner, sjalu menn og hvorfor oppdragelse ikke virker
Gyldendal 2010

Det fødes noen barn med uklart kjønn. Disse barna blir hovedsakelig operert til jenter (enklest) og lært opp deretter. Men er det slik at man kan bestemme et slikt barns kjønn bare man begynner tidlig nok? Det viser seg at jo mer likestilt et samfunn er, jo mer tradisjonelt velger kjønnene. Hvorfor dette når de får like muligheter? Hvorfor er det slik at kvinner synes mental utroskap er verre, mens menn synes fysisk utroskap er verst? Har miljø mer å si for tvillingers likhet enn gener? Homofil – blir man født sånn eller blir man sånn?

Det finnes mange spørsmål som blir tatt opp i Født sånn eller blitt sånn?. Dette er en bok som rommer mye uten å helt ta stilling til hva som er sannhetene. Man får mulighet til å tenke selv. Til å ta opp tunge fagspørsmål, er språket godt og den avanserte fagterminologien gjort lettforståelig.

Jeg vil låne boka.

Ingen kommentarer: