Sagt om biblioteket...

Biblioteket gir varig vekkede sjelsevner.
Inge Eidsvåg

mandag 2. mai 2011

Tatiana de Rosnay: Bumerang.
Bazar, 2010.

Det er med spenning en går en ny bok av Tatiana de Rosnay i møte. ”Saras nøkkel” har gitt gode leseropplevelser til mange, og det blir derfor en spesiell følelse å starte med forfatterens andre bok på norsk. ”Bumerang” viser seg å være helt forskjellig fra ”Saras nøkkel”.
I ”Bumerang” følger vi den franske familien Rey gjennom flere tiår gjennom søskenparet Antoine og Melanie. Boka starter i vår tid med en markering av Melanies 40-årsdag. Antoine har bestemt seg for å ta med seg søsteren til barndomsparadiset Noirmoutier slik at de kan ha en minnerik helg sammen ved sjøen. Oppholdet blir dessverre ikke så vellykket som broren hadde tenkt seg, og på vei tilbake til hjemmene deres i Paris er Melanie taus og anspent. Idet hun tar sats for å fortelle broren noe, mister hun kontrollen over bilen. Melanie blir hardt skadet, mens Antoine ikke får en skramme. Fast bestemt på å finne ut hva som opprørte søsteren så sterkt, kommer Antoine på sporet av en vel bevart familiehemmelighet, som ser ut til å dreie seg om moren. Og han kommer over en bunke kjærlighetsbrev...

”Bumerang” har blitt til en tankevekkende roman om hvor mange familiehemmeligheter det finnes rundt omkring, og om hvordan taushet og fortielser kan holde en hel familie i en skruestikke. Mest av alt er det en historie om kjærlighet og tilgivelse - og mot til å konfrontere sannheten og dermed forstå seg selv og sine familiemedlemmer mye bedre.

Jeg vil låne boka
Jeg vil låne lydboka

Ingen kommentarer: