Sagt om biblioteket...

Biblioteket gir varig vekkede sjelsevner.
Inge Eidsvåg

mandag 11. juni 2012


Oates, Joyce Carol: En enkes fortelling.
Pax,  2011

Forfatteren, Joyce Carol Oates  er en berømt amerikansk forfatter som har skrevet en rekke gode bøker, mottatt en rekke litterære priser, og  hun er ofte nevnt som kandidat til Nobelprisen. Boken er en selvbiografisk fortelling om månedene etter ektemannens død.
Joyce møtte Ray, mannen i sitt liv som 21 åring. De hadde et godt ekteskap i mer enn 47 år. En kald februarmorgen legges Ray inn på sykehus med lungebetennelse. Han behandles, er på bedringens vei, men bare få dager før utskrivelse dør han, og enken kastes ut i kaos.
Boken er en slags dagbok over sjokket og refleksjoner over sorgen, tapet og enketilværelsen. ”Mannen min døde. Livet mitt kollapset”. Hun forteller om sine innerste føleleser og sin dype fortvilelse. Dette er en personlig bok, og den inneholder også mange og vakre kondolansehilsner, brevveksling og samtaler med noen av USA’s største nålevende forfattere.
 Det som skjer i ”En enkes fortelling” er trist, men den er så godt skrevet at den kan anbefales til alle som ønsker innsikt i følelsene rundt hva sorg er og kan være.

Jeg vil låne boka

Ingen kommentarer: