Sagt om biblioteket...

Biblioteket gir varig vekkede sjelsevner.
Inge Eidsvåg

onsdag 13. januar 2010

Marieke van der Pol: Brudereisen.
Pax, 2009.

I etterkrigstidens Nederland lengter de tre unge kvinnene Ada, Marjorie og Esther etter å unnslippe fattigdommen og slitet og starte på nytt et annet sted. De har alle forskjellige grunner til å ønske seg vekk, men føres sammen på et KLM-fly til New Zealand, som passasjerer i et spektakulært internasjonalt flykappløp.
Flyet er stuvende fullt av unge, håpefulle bruder på vei til sine forloveder og et nytt liv. Om bord på flyet møter de Frank de Rooy, en ung mann med like usikker framtid som deres egen. Uten at de er klar over det, blir dette et møte som kommer til å spille en viktig rolle i alle de tre kvinnenes liv.
Vel framme på New Zealand skilles veiene deres, men når kvinnene møtes igjen femti år senere, i Franks begravelse, blir de nødt til å ta et oppgjør med fortiden og båndene som binder dem sammen.
Spørsmålet er om det er til det beste om alle sannhetene kommer for en dag. Og kan man noen sinne flykte fra hvem man er?

Brudereisen er en medrivende og vakker roman om tre kvinners hemmeligheter og valg, skrevet med stor psykologisk innlevelse og dybde. En bok det ikke er enkelt å legge fra seg underveis!

Jeg vil låne boka

Ingen kommentarer: