Sagt om biblioteket...

Biblioteket gir varig vekkede sjelsevner.
Inge Eidsvåg

mandag 22. mars 2010

Kurt Aust: De usynlige brødre.
Aschehoug, 2006.

Den eksentriske matematikeren Even Vik får en sjokkerende beskjed. Hans ekskone May Britt Fossen har tatt livet av seg på en fortauskafé i Paris. Foran sjokkerte kafégjester har hun satt pistolen i munnen og fyrt av. Kvinnen var forlagsredaktør og mor til to små barn, og holdt akkurat på å skrive en bok om Isaac Newton.

Even Vik, kan ikke tro at May Britt, har tatt livet av seg. Han mistenker mord, og begynner å etterforske det hele. Han reiser til Paris og finner der ut at boken hun holdt på med ikke handler om vitenskapsmannen Isaac Newton, men om Newtons dobbeltliv. Det viser seg at Isaac Newton hadde hemmeligheter som, dersom de ble kjent kunne ta fra ham all ære og frihet og i verste fall livet.

May Britt var på sporet av disse godt bevarte hemmeligheter, men det er 300 år siden Newton levde, og hvorfor måtte hun bøte med livet? Og, hvorfor la hun en kabal rett før hun gikk hen og skjøt seg?

Historien bygger seg gradvis opp og den blir stadig mer spennende og uhyggelig. En meget god bok for de som liker å knekke koder og mysterier.

Jeg vil låne boka
Biblioteket har også boka på dansk, tysk, fransk og nederlandsk.

Ingen kommentarer: