Sagt om biblioteket...

Biblioteket gir varig vekkede sjelsevner.
Inge Eidsvåg

fredag 1. februar 2013

Javier Sierra: Den hemmelige nattverden.

Bazar, 2006.

I Roma har man mottatt anonyme brev som stiller Leonardo da Vinci i et mistenkelig lys. Året er 1497, og det er tid for inkvisisjon. Har man ikke den ”rette” tro kan man rett og slett bli beskyldt for å drive kjetterier? Mesterverket Nattverden til Da Vinci skal inneholde mange henvisninger og koder som speiler en annen trosretning. Den som er innvidd kan tolke tegnene rett. Har Leonardo lagt inn koder og tegn av såkalt gnostisk natur? Er han virkelig en kjetter?

Inkvisitor og kodeekspert Fader Agostino Leyre blir sendt til Milano for å utrede saken. Samtidig blir byen rammet av flere drap. Har disse noe med Leonardo og hans maleri å gjøre? Sannheten kommer sakte for en dag.

Mystikken, intrigene samt koder, tegn og tolkning av dem, gjør boken spennende. Sierra skriver godt og er tydelig inspirert av Umberto Eco´s ”Rosens navn.” Mens det meste av handlingen her foregår i klosteret får vi nå et levende bilde av det pulserende bylivet i renessansens Italia. Boken vil gi et nytt syn på et av kunsthistoriens største mesterverk og mannen bak det.

Jeg vil låne boka

Ingen kommentarer: